Снимка: БулфотоМедицинските сестри излязоха с официална позиция за очакваното налагане на локдаун в България.Българската

...
Снимка: БулфотоМедицинските сестри излязоха с официална позиция за очакваното налагане на локдаун в България.Българската
Коментари Харесай

Медицинските сестри подкрепят по-строгите мерки: Помогнете ни, за да можем и ние да ви помогнем

Снимка: Булфото

Медицинските сестри излязоха с официална позиция за предстоящото налагане на локдаун в България.

Българската асоциация на експертите по здравни грижи поддържа по-строгите ограничения за преодоляване на пандемията, които предлага министърът на опазването на здравето.

" Коварната болест продължава да настава в целия свят и България не прави изключение. Само за една седмица заболеваемостта у нас се е нараснала със 102%! Средната 14-дневна заболеваемост у нас доближи рекордните 666,5 болни на 100 000 души население, при междинна заболеваемост 250 души на 100 000 души население в европейските страни. В три области в нашата страна броят на заболелите доближи 1000 на 100 000 души население ", припомнят от съсловната организация тревожните данни.

Те показват, че вирусът се предава елементарно, само че и мнозина не са спазвали ограниченията - вярно носене на защитни маски, съблюдаване на отдалеченост, ограничение на контактите.

Многократно се усили броят на нуждаещите се от болнично лекуване, а дефицитът на медицински експерти продължава да нараства застрашително. От началото на пандемията у нас се разболяха 4944 медицински експерти, дейните случаи все още са 2000.

Расте и броят на медицинските експерти, които заплатиха с живота си в борбата да спасят живота на своите пациенти. Всички медици - лекари, медицински сестри, фелдшери, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти работят до изнемога. Мнозина от тях не се прибират с дни вкъщи, тъй като няма кой да ги смени и не могат да оставят своите пациенти на произвола на ориста, показват от БАПЗГ.

В писмото написа още, че подлият вирус е измежду нас и заплахата е действителна, а зад всяко число стои човешка орис, стои терзанието и тъгата на фамилиите на заболелите и умрелите. 

За следващ път призоваваме - помогнете ни, с цел да можем и ние да ви помогнем! Време е да се опомним, време е да се обединим! Нека дружно и осъзнато преминем през нужните ограничавания в името на живота, който би трябвало да продължи!, се показва в позицията в поддръжка на ограниченията, пише .
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР